iDevGames Forums
Blender issues, Anybody Know how to fix this? - Printable Version

+- iDevGames Forums (http://www.idevgames.com/forums)
+-- Forum: Development Zone (/forum-3.html)
+--- Forum: Graphics & Audio Programming (/forum-9.html)
+--- Thread: Blender issues, Anybody Know how to fix this? (/thread-6128.html)



Blender issues, Anybody Know how to fix this? - DudetheCreator - Nov 4, 2004 05:00 PM

Ok, so I downloaded Blender for Mac os X (10.3) and mounted the DMG and tried to start it up. (I took if off the DMG first.) My tibook does the usual disk grinding noise it makes when doing anything that requires any HUGE amount of effort. (I tried it on a 400 mhz iMac too.) I get that gray rectangle you sometimes see before a window appears where the rectangle was? You know, when the application loads. Anyway, I see the grey box and then boom. It's all gone and blender has not started up! AHHHH! Why does it do this!?! Just in case, I am using a 500mhz, 256mb ram Titanium Powerbook. WHY?!?!?!?!?!?


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - BinarySpike - Dec 16, 2004 05:21 PM

This happend on my 10.2 WAAAAAH!!!... Cry (350Mhz)
I also see a gray rectangle...
but I get an error dialog saying "ThIs PrOgRaM has unexpectidly quit" (at least on 9 I would get the error code)
I was thinking about asking a blender person but now I'm working on my next game


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - TomorrowPlusX - Dec 20, 2004 05:09 AM

See if there are any messages in the Console -- often an app spits some error messages before it blows up. I've diagnosed a few Quark issues at work this way.

If the error has to do with missing system libraries, you'll see ld error messages on the console -- this will tell you if you're missing, say, a particular version of libobjc or whatever ( as the case may be on 10.2 ).


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - Frank C. - Dec 20, 2004 01:20 PM

Blender relies on OpenGL for its entire GUI, and needs a minimum 8MB video card. Even then you might want to reduce your bit depth to thousands of colours and lower your screen resolution on older machines. If that doesn't work, make sure OS X's crash logging is enable, find out exactly where it fails, then file a bug report and look for some other 3D software...


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - hyperutila - Dec 22, 2004 12:07 AM

It seems like I had this happen to me when I first downloaded it, and as I recall, the problem was fixed when I downloaded a newer version. So, see if that's the problem, and if not, then I'll try to strain and remember exactly what happened to me.


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - BinarySpike - Dec 22, 2004 12:36 PM

It says version 4.4 but the Mb's are the same as the 10.3 version Huh

how do I turn on Crash Logging

Huh
BinarySpike Cool


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - BinarySpike - Dec 22, 2004 12:42 PM

Oh, yes!
I downloaded it twice (both didn't work)
so I'll try looking at the log soon.


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - BinarySpike - Dec 22, 2004 12:48 PM

Here's what was in the Crash log:

Command: blender
PID: 672

Exception: EXC_BAD_ACCESS (0x0001)
Codes: KERN_INVALID_ADDRESS (0x0001) at 0xb1417280

Thread 0 Crashed:
#0 0x019fcc4c in glrSetFunctions
#1 0x018b8978 in gldDestroyShared
#2 0x016f6f38 in 0x16f6f38
#3 0x0009589c in sdrawline
#4 0x00009a00 in draw_area_emboss
#5 0x00020a5c in drawinfospace
#6 0x00092ad4 in scrarea_do_windraw
#7 0x00004b14 in scrarea_queue_redraw
#8 0x00005894 in reset_autosave
#9 0x00005ec0 in screenmain
#10 0x00002e08 in main
#11 0x00001edc in start
#12 0x00001d5c in start

PPC Thread State:
srr0: 0x019fcc4c srr1: 0x0000f030 vrsave: 0x00000000
xer: 0x00000000 lr: 0x019fc91c ctr: 0x019c73c4 mq: 0x00000000
r0: 0xb1418000 r1: 0xbffff700 r2: 0xbf7b3ea7 r3: 0xbffff768
r4: 0xbffff76c r5: 0xbffff770 r6: 0xbffff774 r7: 0x00000000
r8: 0x000002ac r9: 0xfffff280 r10: 0x00000351 r11: 0x0159d314
r12: 0x019c73c4 r13: 0x00000000 r14: 0x018d3e10 r15: 0x00000001
r16: 0x00000001 r17: 0x00000000 r18: 0x019c73c4 r19: 0x00000361
r20: 0x00000350 r21: 0xfffff95e r22: 0x0000ffff r23: 0x0000ffff
r24: 0x0000ffff r25: 0x00006060 r26: 0xfffffcaf r27: 0x00000000
r28: 0x01a30120 r29: 0x01a30120 r30: 0xb1417280 r31: 0x019fc91c

**********
I can't make head or tails of it so........


Blender issues, Anybody Know how to fix this? - BinarySpike - Dec 28, 2004 03:20 PM

Ok, anybody still look'n at this???

I reduced the size of my screen and the colours and it worked Cool
BUT, it still freezez (and I lose some prefs)
Soooooooooooo, It has to be the RAM (of course!!!)

I think that I won't be using Blender anytime soon Smile