Multisample on NVIDIA GeForce 6800

archidea
Unregistered
 
Post: #1
When I add
NSOpenGLPFAMultisample,
NSOpenGLPFASampleBuffers, 1,
NSOpenGLPFASamples, 2,
to my pixel format, it doesn't work on an NVIDIA GeForce 6800.
The card has GL_ARB_multisample, Max Samples = 4
and 256 MB VRAM, so it "should" work. When I remove those 3 lines above and just set the following pixel format, it works. What do I miss?

NSOpenGLPixelFormatAttribute attribs[] =
{
NSOpenGLPFANoRecovery,
NSOpenGLPFAWindow,
NSOpenGLPFAAccelerated,
NSOpenGLPFADoubleBuffer,
NSOpenGLPFAColorSize, 32,
NSOpenGLPFAAlphaSize, 8,
NSOpenGLPFADepthSize, 24,
NSOpenGLPFAMultisample,
NSOpenGLPFASampleBuffers, 1,
NSOpenGLPFASamples, 2,
NSOpenGLPFAAccumSize, 64,
NSOpenGLPFASingleRenderer,
NSOpenGLPFAScreenMask,
CGDisplayIDToOpenGLDisplayMask(kCGDirectMainDisplay),
0
};

Lorenzo
Quote this message in a reply
Luminary
Posts: 5,143
Joined: 2002.04
Post: #2
Tried taking out the accum and/or setting ColorSize to 24? Those are the only peculiar things I see in that list.
Quote this message in a reply
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Multisample AA Artifacts metacollin 4 4,781 Aug 14, 2009 07:11 PM
Last Post: metacollin
  Pbuffer problems on Intel NVIDIA GeForce 7300 GT NYGhost 5 4,054 Oct 26, 2006 09:39 AM
Last Post: NYGhost
  nvidia cg habahaba 5 3,455 Aug 2, 2006 01:36 PM
Last Post: OneSadCookie
  Heads up: glDrawbuffer(GL_FRONT) issue w/OS X 10.4.3 and NVidia cards zKing 4 3,475 Jan 11, 2006 01:00 PM
Last Post: arekkusu
  Help! shadow map bug in NVIDIA! dfmoore 13 6,400 Nov 1, 2005 07:26 PM
Last Post: OneSadCookie